در بازار تقاضا افزایش یافت اما  قیمت ها همچنان کاهشی است

بی‌حسی بازار داخلی به انس جهانی طلا

سیر نزولی قیمت طلا  ادامه دارد  و به نظر می‌رسد حتی افزایش تقاضایی که بسیاری از فعالان بازار پس از دو ماه محرم و صفر چشم‌انتظار آن بودند، کمکی به بازار نکرده است.عباداله محمدولی، کارشناس بازار طلا و سکه نیز بر این مورد تاکید می‌کند  و می‌گوید: «من نظر دیگری درباره روند قیمت داشتم و معتقد بودم با اتمام محرم و صفر تقاضا زیاد شود و به تبعیت از آن قیمت نیز بالا برود. اگرچه هنوزم بر نظرم هستم و بازار شلوغ است، اما قیمت فعلی حتی از آخر صفر نیز پایین‌تر است». وضعیتی که به گفته او نشان دهنده این است که اخبار سیاسی به اخبار اقتصادی در بازار اشراف دارند و توانسته نوسانات را خنثی کند.طبق آخرین گزارش‌های اتحادیه طلا و جواهر تهران، نرخ طلا ۲ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۱۰۰ تومان است .پیروی این قیمت‌ از نرخ دلار در حالی است که همچنان نسبت به انس جهانی طلا بی‌حس مانده است. در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳.۰۹ دلار رسید، پلاتین ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۹۰۸ دلار و ۶۹ سنت رسید و پالادیوم با ۰.۱ درصد کاهش به ۱۲۲۸ دلار و ۳۱ سنت رسید.

 

نگاهی به روند قیمت جهانی طلا

میثم رادپور، کارشناس بازار‌های مالی نیز ضمن تاکید بر بی‌اثر بودن قیمت جهانی طلا بر بازار داخل گفت: «نرخ طلای جهانی در دو سه سال گذشته در همین حوالی ثابت بوده در حالی که نرخ طلای داخلی آن به شدت جا به جا شده و از سال ۹۷ بیش از ۵۰ برابر شده است. طلا به ریال است که گران شده، اما به دلار همچنان ثابت است و تلاش بیشتر کشور‌ها نیز بر حفظ همین اصل است».محمدولی نیز ضمن تاکید بر کم نوسان بودن انس جهانی طلا روند آن را برای آینده اینطور پیش بینی می‌کند: «ما آرام آرام به پایان سال میلادی نزدیک می‌شویم. در سه ماهه و چهار ماهه آخر سال بیشتر شرکت‌ها به طرف تسویه حساب حرکت می‌کنند. این نشان دهنده این است که بازار حجم قابل توجهی از تقاضا را به خود اختصاص می‌دهد. در عین حال پیش بینی من بر این است که انس جهانی زیر ۲ هزار دلار بماند».

 

تداوم روند افزایشی نرخ بهره فدرال رزرو

تکنیکالیست‌ها عوامل بسیاری همچون نرخ تورم در آمریکا و نرخ بهره فدرال رزرو را بر قیمت‌گذاری نرخ جهانی طلا موثر می‌دانند. اگرچه این رابطه ممکن است گاهی پیچیده شده و آنطور که پیش بینی می‌شود انجام نگیرد، اما در هر صورت آخرین پیش‌بینی‌ها از این نرخ نشان می‌دهد که اکثر سیاست‌گذاران فدرال‌رزرو شاهد افزایش نرخ بهره در سه ماه آینده خواهند بود.میثم رادپور با نگاهی تاریخی به روند افزایشی این نرخ می‌گوید: «اتفاقی که در ایالات متحده افتاده این است که حجم زیادی پول پاشی اتفاق افتاده است. سابقه این سیاست‌های پولی فوق انبساطی یا همان تسهیل کمی به ۲۰۰۷ بازمی‌گردد. پس از آن با شروع کرونا این سیاست بار دیگر تکرار شد و نرخ تورم را افزایش داد. پس از آن بود که بانک مرکزی آمریکا با سرعت کم سابقه‌ای نرخ بهره را افزایش داد تا بتواند نرخ تورم را کنترل کند»به گفته این کارشناس، «گروه فلزات به طور مشخص‌تر طلا به عنوان رقیب این پول‌ها تلقی می‌شوند. ما در این دوره انتظار داشتیم این رقیب تقویت شود. در این دوره همه چیز از کالا‌های اساسی و کلاس‌های دارایی و هر موجودیت فیزیکی قیمتش افزایش پیدا کرد، اما این پیش بینی برای گروه فلزات، به طور مشخص‌تر طلا صادق نبود».

چاپ در شماره ۱۳۶۴ روزنامه ی یادگار امروز مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۰۶

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منشور اخلاقی

تبلیغات

پیشخوان

روزنامه امروز خراسان جنوبی

خوش آمدید

ورود

ثبت نام

بازیابی رمز عبور