ابهام درباره بنگاه‌های زیان ده بدون درآمد

سرخابی‌ها خصولتی می‌شوند؟

اختصاصی یادگار امروز

مرتضی برکاته/ گروه ورزش

استقلال و پرسپولیس کاملا خصوصی می‌شوند؛ این وعده وزیر ورزش و جوانان در هفته گذشته بود که به فاصله چند روز پس از بیان آن، از سازمان خصوصی‌سازی خبر رسید که ۵۱ درصد سهام این دو باشگاه که در تملک وزارات ورزش است به صورت بلوکی به زودی واگذار می‌شود؛ دوباره به فاصله ی  یکی دو روز نام هلدینگ‌های بزرگ خصولتی به عنوان مشتری دو باشگاه رسانه‌ای شد.

در شرایطی که بسیاری از واگذاری دولتی ذیل اصل ۴۴ به بخش خصوصی به واقع به تبدیل بنگاه‌های اقتصادی دولتی به خصولتی منجر شد، انگار این سرنوشت در انتظار دو باشگاه پرطرفدار پایتخت است. این در حالی است از یک سو وزارت ورزش و جوانان به حکم قانون حق هزینه در ورزش حرفه‌ای را ندارد و از سوی دیگر مالکیت همزمان هر دو باشگاه توسط آن با اصول فوتبال حرفه‌ای مراجع بین المللی در تضاد است؛ چاره کار واگذاری کامل دو باشگاه است. اما در شرایطی که عرضه خرد این دو باشگاه( ۱۰ درصد سهام) در بازار سرمایه موفق نبوده ، بناست به صورت بلوکی سهام دو باشگاه اصطلاحا به بخش خصوصی واگذار شود. ساعاتی پس از انتشار این اخبار گمانه زنی‌ها از احتمال خرید این دو باشگاه توسط دو اپراتور معروف تلفن همراه یا دو خودروساز مطرح صنعت کشور حکایت داشت، اما خیلی زود نام‌های دیگری منتشر شد شرکت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و شرکت شستا وابسته به سازمان تامین اجتماعی.

طبیعتا خرید بلوک ۵۱ درصدی برای خریداران خُرد امکان‌پذیر نخواهد بود و در روز ۱۲ دی‌ماه که نوبت اول این آگهی روی تابلوی بورس عرضه می‌شود، احتمالا دو خریداری که اکنون اعلام آمادگی کرده‌اند، بتوانند سهامدار عمده باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس شوند.

 

مالکیت همزمان ذوب آهن و پرسپولیس!؟

عارف نوروزی مدیرعامل شرکت شستا در نامه‌ای به وزارت ورزش و جوانان با مطرح کردن درخواست خرید باشگاه پرسپولیس خواستار تعیین تکلیف موضوع از سوی این وزارتخانه شد این در حالی است .مدیرعامل شستا در این نامه با اشاره به ماده ۱۸ اساسنامه فدراسیون فوتبال و همچنین کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر اینکه «هیچ یک از اشخاص حقیقی و حقوقی همزمان نمی‌توانند کنترل و هدایت بیش از یک باشگاه را برعهده داشته باشند در غیر این‌صورت، تمامیت یک مسابقه یا مسابقات را زیر سؤال خواهند برد» این پرسش را مطرح کرده که با توجه به در اختیار داشتن ۵۰ درصد سهام ذوب‌آهن، آیا می‌توانند سهام باشگاه پرسپولیس را نیز داشته باشند یا خیر.تأمین اجتماعی و زیر مجموعه آن، شستا هم‌اکنون بخشی از سهام ذوب‌آهن را در اختیار داشته و از این رو مدیرعامل این شرکت خواستار این موضوع شده که آیا برای خرید باشگاه پرسپولیس ممنوعیتی وجود دارد یا خیر. اکنون باید دید وزارت ورزش و جوانان چه پاسخی به این شرکت می‌دهد.

مالکیت مشترک پرسپولیس و استقلال از جمله مواردی است که کنفدراسیون فوتبال آسیا از آن ایراد گرفته و به گفته مسئول صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال، باید این مشکل حل شود تا خطری دو باشگاه را برای حضور در مسابقات فصل آینده لیگ قهرمانان تهدید نکند.

 

نه درآمد اصلی نه کپی رایت

حق پخش تلویزونی اصلی ترین منبع درآمدی در فوتبال حرفه‌ای دنیاست در شرایطی که باشگاه‌های زیان ده و بدهکار استقلال و پرسپولیس بهره‌ای از حق پخش تلویزیونی ندارند خبری از قانون کپی رایت هم نیست، مشخص نیست سرنوشت خصوصی یا خصولتی شدن دو بنگاه اقتصادی که بهره مالی برای مالکان خود ندارند چه خواهد شد؟

چاپ در شماره۱۴۳۳  روزنامه ی یادگار امروز مورخ ۱۴۰۲/۰۹/۲۹

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منشور اخلاقی

تبلیغات

پیشخوان

روزنامه امروز خراسان جنوبی

خوش آمدید

ورود

ثبت نام

بازیابی رمز عبور