درگفتگو با کارشناس انرژی مطرح شد:

صنعت نفت و گاز پیشران اقتصاد کشور

 

اخیراً بانک مرکزی گزارش تحولات بخش واقعی اقتصاد ایران در بهار سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد. محاسبات مقدماتی بانک مرکزی نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی کشور در سه ماهه نخست سال جاری به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۵ معادل ۳۸۰ هزار میلیارد تومان بوده است. رقمی که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۶.۲ درصد افزایش را نشان‌ می‌دهد.

به علاوه، رشد اقتصادی بدون نفت نیز در مدت مذکور ۵.۲ درصد ثبت شده است.

این ارقام در حالی به ثمر رسیده‌اند که آمارها نشان می‌دهند رشد اقتصادی با نفت و بدون نفت در بهار سال گذشته به ترتیب ۱.۹ درصد و ۱.۷ درصد بوده است. به عبارت دیگر، ارقام رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از سه برابر شده‌اند.

بررسی‌ها حاکی از آن هستند که رشد ۶.۲ درصدی کیک اقتصادی ایران در بهار ۱۴۰۲ در حالی رقم خورده که همه بخش‌های اقتصادی در این رشد سهم داشته‌اند. اما بیشترین رشد اقتصادی در بخش نفت ثبت شده و این بخش در سه ماهه نخست سال رشدی ۱۶.۴ درصدی را رقم زده است. این در حالی است که رشد بخش نفت در بهار سال گذشته تنها ۳.۵ درصد بود و در کل سال ۱۴۰۱ به ۱۰ درصد رسید.

نظرات مهدی‌هاشم زاده، کارشناس انرژی را در خصوص رشد اقتصادی صنعت نفت و گاز کشور در بهار ۱۴۰۲ در ادامه‌ می‌خوانید.

 

آمار اقتصادی بهار ۱۴۰۲ نشان دهنده‌ رشد حدود ۲۰ درصدی صنعت نفت و گاز است

هاشم زاده با اشاره به این موضوع که آمار اقتصادی بهار ۱۴۰۲ نشان دهنده‌ رشد حدود ۲۰ درصدی صنعت نفت و گاز است، تصریح کرد: رشدی که در این حوزه اتفاق افتاده، جهش اقتصادی خوبی را برایمان رقم زده است. به نحوی که به حدود دو برابر پیش بینی رشد سالیانه‌ ۸ درصدمان دست یافته ایم. این شرایط نشان‌ می‌دهد که صنعت نفت و گاز کشور بسیار موفق عمل کرده است.

وی در ادامه گفت: عملکرد صنعت نفت و گاز در کشور به نحوی بوده است که‌ می‌تواند بخش‌های دیگر را هم بالا بکشد و رشدشان را به دنبال داشته باشد. اقتصاد کشور در فصل بهار امسال به پشتوانه‌ رشد در صنعت نفت و گاز به شدت رشد داشته است و به ۶ درصد رسیده است.

به گفته‌ این کارشناس انرژی، شواهد نشان‌ می‌دهد که صنعت نفت و گاز پیشران اقتصادی کشور و جبران کننده‌ ضعف دیگر بخش‌ها بوده اند. واقعیت این است که رشد دیگر بخش‌های کلان کشور نسبت به رشد کلی اقتصاد کمتر بوده است.

هاشم زاده گفت: رشد اقتصادی صنعت نفت و گاز بر اثر اجرای برخی سیاست‌ها صورت گرفت. این موفقیت در حالی به دست آمده است که طبق اعلام خزانه داری آمریکا، هیچ گونه تخفیفی در تحریم‌های تجارت انرژی ایران طی سال‌های گذشته نداشته ایم و حتی تحریم‌ها تشدید هم شده اند.

وی ادامه داد: یکی از مهم ترین سیاست گذاری‌ها که در حوزه‌ انرژی در دولت سیزدهم انجام شده، این است که به سمت خنثی سازی حداکثری تحریم‌های تجارت انرژی کشور رفته ایم و به بازطراحی سیاست‌هایمان در این حوزه پرداخته ایم. دولت قبل در تلاش بود که بر اثر موفقیت در مذاکرات بتواند نفت بیشتری بفروشد. اما در دولت فعلی تلاش‌ها در راستای بازاریابی و بازارسازی بوده است.

 

 فعال سازی تمام ظرفیت بازارسازی و بازاریابی انرژی کشور در دستور کار قرار گرفته است

این کارشناس انرژی توضیح داد: در دولت سیزدهم، فعال سازی تمام ظرفیت بازارسازی و بازاریابی انرژی کشور در دستور کار قرار گرفت. در همین راستا، پالایشگاه‌های فراسرزمینی را مدنظر داشتیم. شروع این کار از سال ۱۴۰۱ بود و نتیجه اش را در سال بعد دیدیم. اقداماتمان در این زمینه در کشورهایی مانند ونزوئلا و شرق آسیا نتیجه داد. نباید سیاست گذاری‌ها در حوزه‌ انرژی متوقف شود. رشد اقتصادی این بخش باید تداوم داشته باشد و لازم است سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف زنجیره ارزش از برداشت از میادین مشترک تا پالایشگاه‌سازی و ایجاد پتروپالایشگاه‌ها در دستور کار قرار گیرد.

به گفته‌ این کارشناس انرژی، دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز و بومی سازی تجهیزات پالایشگاهی به ما کمک کرد که صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها را در دستور کار قرار دهیم و از مزایایش بهره مند شویم. از طریق صدور این خدمات و نوسازی پالایشگاه‌های فراسرزمینی توانستیم به توسعه‌ صادرات نفت دست پیدا کنیم و تمامی این دستاوردها در سایه‌ اعمال سیاست‌های صحیح در حوزه‌ انرژی به دست آمد.

چاپ در شماره ۱۳۸۳ روزنامه ی یادگار امروز مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۳۰

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منشور اخلاقی

تبلیغات

پیشخوان

روزنامه امروز خراسان جنوبی

خوش آمدید

ورود

ثبت نام

بازیابی رمز عبور