سال هاست نتوانسته ایم از تجهیزات مدرن دنیا برای فرآوری  صنعت سنگ استفاده کنیم

صد سال عقب ماندگی

بهنازصفری/ گروه  اقتصادی

عمده ترین مشکلی که درحال حاضر صنعت سنگ ایران با آن مواجه است، عقب بودن در زمینه تکنولوژی های به روز دنیاست. زیرا با ورود دستگاه های جدید و استفاده از آنها در بسیاری از کشورها، چیزی حدود ۲۰ هزار متر مربع سنگ تولید می شود.

درحالی که کارخانه های ایرانی روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر سنگ تولید می کنند. یعنی آنها ۱۰۰ برابر بیشتر از ایران تولید سنگ دارند. بنابراین ما صد پله در زمینه تکنولوژی از کشورهای پیشرفته دنیا عقب هستیم که این میزان بسیار قابل توجه و قابل تامل است.این درحالی است که بیش از ۱۵ سال است که هیچ کدام از تجهیزات و ماشین آلات نسل جدید در حوزه فرآوری سنگ وارد کشورمان نشده است، که این موضوع بسیار چالش برانگیزی است. اما تفاوت ما با سایر کشورها این است که در بسیاری از کشورها دولت و بانک ها به تولید کنندگان در واردات تجهیزات جدید کمک می کنند.درواقع تولید کنندگان تنها ۲۰ درصد از هزینه واردات دستگاه های جدید را پرداخت می کنند و بقیه هزینه را دولت و بانک ها پرداخت می کنند. در نتیجه تولید کننده دستگاه را وارد می کند و پس از این که در حوزه کاری به رونق رسید به صورت اقساطی مابقی هزینه را به دولت یا بانک باز می گرداند. این در صورتی است که در ایران هیچ بانکی به صنعت کار وام نمی دهد و دولت هم هیچ حمایتی از بخش های دولتی و صنعتی کشور ندارد.سیامک حاج سیدجوادی، تحلیل گر بازارهای جهانی سنگ در خصوص فرآوری سنگ گفت: عمده ترین مشکلی که درحال حاضر در بخش فرآوری سنگ ایران وجود دارد، این است که متاسفانه سال هاست نتوانسته ایم از تجهیزات مدرن دنیا برای فرآوری سنگ استفاده کنیم. زیرا در این رابطه کاستی های فراوانی وجود دارد، که اگر این مشکلات برطرف نشود، شاهد پیشرفت چشمگیر در زمینه فرآوری سنگ نخواهیم بود.وی در پاسخ به این سوال که در بخش فرآوری سنگ تاکنون چه عملکردی داشته ایم پاسخ داد: متاسفانه در بخش فرآوری سنگ بسیار عقب هستیم. درواقع در زمینه تکنولوژی و ماشین آلات به نسبت بسیاری از کشورهای جهان بسیار عقب مانده ایم. زیرا ماشین آلات در ایران بسیار قدیمی هستند. در دنیا کارخانه های نسل جدید فرآوری، به بازار آمده اند که در ایران چنین تکنولوژی های هنوز وجود ندارد. درواقع نتوانسته ایم از چنین فرصت هایی در کشورمان استفاده کنیم و سطح کارخانه های فرآوری را ارتقا دهیم.

تحلیلگر بازارهای جهانی سنگ خاطرنشان کرد:در تکنولوژی جدید چیزی حدود ۲۰ هزار متر مربع سنگ تولید می کنند، درحالی که کارخانه های ایرانی روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر تولید سنگ دارند، یعنی آنها ۱۰۰ برابر بیشتر از ایران می توانند در زمینه تولید سنگ فعالیت داشته باشند. بنابراین ما صد پله در زمینه تکنولوژی از کشورهای پیشرفته دنیا عقب هستیم، که این میزان بسیار قابل توجه و قابل تامل است، زیرا اگر همین حالا هم اقدام به تهیه تکنولوژی های جدید کنیم، سال ها طول می کشد تا به ظرفیت های تولیدی سایر کشورها برسیم.جوادی تاکید کرد: درحال حاضر کشور اسپانیا ۴ و نیم میلیون تن تولید سنگ دارد که ۲۰۰ کارخانه هم فرآوری سنگ را در این کشور انجام می دهند. این درحالی است که ایران با ۸ میلیون تن تولید ۵ هزار کارخانه فرآوری سنگ دارد. این مقایسه از نظر ظرفیت دو کشور است. از نظر کیفیت هم به همین صورت است. در ایران از نظر وجود سنگ های متنوع و با کیفیت پتانسیل های بسیار خوبی وجود دارد.کیفیت های خوبی هم داشته باشند. در واقع در سایر کشورهای جهان، میزان فرآوری، نوع فرآوری و عملیات فرآوری کاملا تغییر کرده است.کارشناس صنعت سنگ در خصوص واردات تکنولوژی های جدید در حوزه فرآوری سنگ پاسخ داد: متاسفانه هنوز هم موفق نشده ایم دستگاه های جدید فرآوری را وارد کشور کنیم.

چاپ در شماره ۱۳۸۲ روزنامه ی یادگار امروز مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۲۹

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منشور اخلاقی

تبلیغات

پیشخوان

روزنامه امروز خراسان جنوبی

خوش آمدید

ورود

ثبت نام

بازیابی رمز عبور