در گفت و گو با رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌ سرویس مطرح شد :

بی انگیزگی  رستوران داران برای  ادامه فعالیت

کاهش شدید قدرت خرید مردم منجر به تغییر رویه آن‌ها شده است؛ با حداقل حقوق کارگران که در سال جاری کمتر از ۹ میلیون تومان تعیین شده است، یک خانوار چهار‌ نفره که تنها یک حقوق‌بگیر دارند، در صورت مراجعه به رستوران در یک وعده حداقل ۲۰ درصد از حقوق خود را باید خرج کنند.در همین رابطه علی‌اکبر رهبری، رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌سرویس اظهار کرد: طی دو سال گذشته شرایط رستوران داران به وضعیت بحران رسیده و مهمترین دلیل آن، رشد نرخ تورم در اقتصاد کشور است که منجر به افزایش قیمت ها به ویژه نرخ مواد غذایی شده است.رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌سرویس درباره تأثیر نوسانات قیمتی بر عملکرد فعالان این صنف گفت: متأسفانه قیمت کالا‌های اساسی، تره‌بار، ظروف یک‌بار مصرف، اقلام بسته‌بندی، نوشیدنی‌ها و … روزانه گران می‌شود و این در حالی است که برای پذیرش درخواست افزایش قیمت از سوی یک رستوران و سلف‌سرویس حداقل دو ماه زمان لازم است.رهبری افزود: فعالان این صنف در مدت‌زمان کمتر از دو ماه نمی‌توانند درخواست افزایش قیمت داشته باشند و این در حالی است که قیمت‌ها برنج، گوشت، مرغ و روغن و … ثبات ندارد.رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌سرویس در پاسخ به سؤالی  مبنی بر تبعات رکود تورمی بر فعالان این صنف تصریح کرد: جهش قیمت کالا‌های اساسی و کاهش قدرت خرید مردم موجب شده تا میزان فروش رستوران‌داران حداقل کاهش ۵۰ درصدی را تجربه کند.وی خاطرنشان کرد: در یک‌ ماهه اخیر قیمت تمامی اقلام افزایش زیادی را تجربه کرده است و این امر موجب شده تا میزان مراجعه مردم به رستوران‌ها به حداقل برسد. شرایط اقتصادی به نحوی شده که هم مردم سرگردان هستند و هم صاحبان صنوف.رهبری تأکید کرد: در شرایطی که رکود تورمی به اقتصاد کشور حکم‌فرما شده تعداد زیادی از رستوران‌داران و صاحبان سلف‌سرویس اقدام به تعطیلی واحد خود کرده‌اند، زیرا بین درآمد و هزینه‌های آن‌ها تطابقی وجود ندارد.رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌سرویس بابیان اینکه بسیاری از واحد‌های فعال در این رسته صنفی تعطیل کرده‌اند، گفت: در هفته گذشته صاحب دو واحد صنفی و در یک ماه اخیر صاحب ۵ رستوران اقدام به تعطیلی واحد خود کرده‌اند.

.این مسئول صنفی در پاسخ به این سؤال که گرانی مواد اولیه و کاهش قدرت خرید مردم چه تأثیری بر کاهش کیفیت غذا از سوی صاحبان رستوران برای بقاء فعالیت در بازار تأثیر گذاشته است؟ اظهار کرد: رسته صنفی ما به‌صورت مستقیم با سلامت مردم سروکار دارد بنابراین نباید از کیفیت غذا برای کنترل نرخ و حفظ مشتری بکاهند.وی افزود: به‌رغم اینکه کیفیت غذا نباید فدای قیمت شود، اما گاهی اوقات شاهد نادیده گرفتن این امر از سوی فعالان صنفی هستیم.

چاپ در شماره ۱۳۱۹ روزنامه ی یادگار امروز مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۰۹

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منشور اخلاقی

تبلیغات

پیشخوان

روزنامه امروز خراسان جنوبی

خوش آمدید

ورود

ثبت نام

بازیابی رمز عبور