مدیرعامل آب منطقه‌ای استان:

وجود ۳۶ سد در حال مطالعه و بهره‌برداری در لرستان

 

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به اینکه در حوزه دز ۱۶ سد در حال مطالعه و بهره‌برداری در استان داریم، بیان کرد: در حوزه کرخه نیز ۲۰ سد در حال مطالعه و بهره‌برداری داریم.

داریوش حسن‌نژاد سوم مردادماه در  نشست با خبر نگاران  که در سالن آمفی‌تئاتر استانداری برگزار شد، اظهار کرد: در استان شش سد مربوط به آب منطقه‌ای و سه سد شرکت توسعه آب نیرو ایران در لرستان در دست ساخت داریم.

وی افزود: شبکه پایاب سد مروک دورود برای آبی کردن سه هزار و ۳۰۰ هکتار به اتمام رسیده، شبکه پایاب ۶۵۰ هکتار سد کمندان ازنا آماده شده، یک هزارهکتار برای سد حوضیان الیگودرز و یکهزار و ۵۰۰ هکتار زمین نیز از شبکه های سد ایوشان آبی می شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ شبکه پایاب سدهای استان تکمیل شده یا در حال اتمام است که ظرفیت آبی کردن ۲۶ هزار هکتار زمین کشاورزی را دارد وشبکه‌های پایاب سدهای در دست ساخت تقریباً ۱۰ شبکه داریم که ۲۶ هزار هکتار زمین را آبی می‌کند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان تصریح کرد: پنج ایستگاه پمپاژ داریم که دو تا روشن شده و مقداری شبکه ایراد دارد، در پلدختر سه ایستگاه پمپاژ آب داریم که بر اثر سیل آسیب دیدند که با تمام توان در حال اجراست در سفر رئیس جمهور اعتبار خوبی به پروژه جایدر دادند و ۱۵۰۰ هکتار شهریور ماه آماده آب‌اندازی است و ایستگاه‌های چم‌مهر و پایان را داریم که با توجه به اعتباری که پیش‌بینی شده راه‌اندازی می‌شوند.

وی همچنین با اشاره به مشکل پنج ایستگاه پمپاژ آب در استان تصریح کرد: سه مورد از این ایستگاه ها از سیل ۹۸ پلدختر آسیب دید که در سفر ۱۴۰۰ رئیس جهور به استان اعتبارات خوبی در این خصوص مصوب شده و ایستگاه جایدر تا شهریور ماه امسال برای آبرسانی به یکهزار و ۵۰۰ هکتار بهره برداری خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: بهره برداری از این طرح ها تا ۲ سال آینده در دستور کار قرار دارد و به همین جهت نیز یکهزار میلیارد ریال خارج از ۴۴۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب، برای ایستگاه پمپاژ واشیان پلدختر اختصاص یافته است

حسن نژاد همچنین حجم ۶ سد در حال بهره برداری استان را ۲۰۸ میلیون متر مکعب برشمرد و افزود: حجم سدهای در دست اجرا ۱۱۵، سدهای مطالعاتی ۵۱۰ و کل شبکه آبیاری آنها هشت هزار هکتار است که در صورت تخصیص ۷۱ هزارو ۸۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح های در دست اقدام به ۳۵ هزار و ۷۰۰ هکتار می رسد.

وی در خصوص اعتبارات عمرانی شرکت آب منطقه ای لرستان نیز اظهار داشت: این رقم در سال ۹۸ با احتساب اعتبارات سیل ۱۶۵ میلیارد ریال بود که در سال ۹۹ به ۲ هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال، ۱۴۰۰ به ۶ هزار میلیارد ریال و ۱۴۰۱ به هشت هزارو ۵۱۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.

وی همچنین با اشاره به اینکه ماه گذشته ۸۰۰ مورد اضافه برداشت کنتورهای چاه آب گزارش شده است تصریح کرد: کوهدشت بیشترین تعداد چاه های غیرمجاز را دارد و امسال از ۵۳۲ حلقه چاه در این شهرستان، ۱۸ چاه در خصوص کشت غیرمجاز تخلف کرده بودند که اعمال قانون شدند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در خصوص آخرین وضعیت سد معشوره گفت: مدارک لازم برای اخذ مجوز ماده ۲۳ این سد در هیات دولت است ودر حال حاضر از محل اعتبارات قرارداد قبل و مطالعات طرح، هزینه می شود وشخص رئیس جمهور و وزیر نیرو پیگیر این طرح هستند و چنانچه مجوز ماده ۲۳ طرح تا آبان ماه امسال اخذ شود می توان از اعتبارات سالجاری برای این سد اختصاص داد.

 

وی اضافه کرد: از مجموع ۱۱۱ ساختمان حریم سد کمندان ازنا نیز ۹۷ مورد خریداری شده است و با توجه به اختصاص یکهزار میلیارد ریال خارج از بودجه جاری برای این طرح، مابقی خانه ها و ساختمان ها نیز به زودی خریداری خواهد شد.

به گفته وی در حال حاضر ۸۴ میلیون متر مکعب معادل ۴۰ درصد سدهای لرستان پراست و تاکنون ۶۷ فقره سند بستر رودخانه به مساحت ۱۲ هزار و ۶۴۵ هکتار در استان صادر شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با اشاره اینکه از مجموع ۱۱۱ ساختمان حریم سد کمندان ازنا تاکنون ۹۷ مورد خریداری شده است، گفت: با توجه به اختصاص یکصد میلیارد تومان خارج از بودجه جاری برای این طرح، مابقی ساختمان‌ها نیز به زودی خریداری می‌شود.

 

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روزنامه امروز خراسان جنوبی

خوش آمدید

ورود

ثبت نام

بازیابی رمز عبور