پیدا و پنهان سفر رییسی به حیات خلوت آمریکا

 

رئیس جمهور دیروز به کاراکاس سفر کرد؛ سفری که در پاسخ به دعوت «نیکلاس مادورو» همتای ونزوئلایی او و یک سال بعد از سفر مادورو به تهران انجام می‌شود.

صبح دیروز بود که رئیس جمهور کشورمان در صدر هیاتی به کاراکاس سفر کرد؛ سفری که در پاسخ به دعوت «نیکلاس مادورو» همتای ونزوئلایی او و یک سال بعد از سفر مادورو به تهران انجام می‌شود  و بسیاری از این جهت که این کشور را آمریکا حیاط خلوت خود عنوان می‌کرده است آن را دارای اهمیت بسزایی می‌دانند.

رسانه‌های ما از فرصت ایجاد شده در سفر رئیس‌جمهور به کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوآ برای بازتاب امکانات و ظرفیت‌های عظیم این کشورها استفاده کنند

حمید شهرابی کارشناس مسائل حوزه آمریکای لاتین درباره اهمیت این سفر گفته است:چه خوب است که رسانه‌های ما از فرصت ایجاد شده در سفر رئیس‌جمهور به کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوآ برای بازتاب امکانات و ظرفیت‌های عظیمی که در جهت همکاری‌های وسیع اقتصادی مابین ایران و این کشورها وجود دارد، استفاده کنند. واقعیت این است که در این زمینه همواره کم‌کاری شده است. یعنی، صرفا به انعکاس برخی کلیات کلیشه‌ای در مورد اهمیت این روابط، آنهم فقط به هنگام سفرهایی از این قبیل اکتفا شده است و این در حالی است که حقایق مهمی در این زمینه وجود دارد که از نظر افکار عمومی پنهان است.

وی ادامه داد: از جمله این حقایق این است که ظرفیت‌های اقتصادی این کشورها به لحاظ منابع عظیم طبیعی بسیار زیاد است. هم‌چنین نیاز هر سه کشور کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوآ به احداث پروژه‌های زیرساختی در حوزه‌های مختلف و از جمله نیروگاه‌های انرژی، مخابرات و برخی صنایع مادر، زیاد است و ایران می‌تواند در پاسخگویی به این نیاز در چارچوب همکاری‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و برخورداری از حمایت سازمان‌های بین‌المللی قدرتمندی چون شانگهای و بریکز نقش مؤثر ایفا کند. با این نگاه، اهمیت استراتژیک روابط ایران با کشورهای آمریکای لاتین روشن‌تر می‌شود.

عدم حضور وزرای اقتصادی و صنعتی ایران در هیئت رئیس جمهور نشان از ضعف آن دارد

شهرابی افزود:در مورد سفر رئیس‌جمهور محترم هم آنچه مهم است این است که این سفر چگونه می‌تواند به وسعت بخشیدن به سطح کنونی روابط در مقیاسی به مراتب بیشتر از سطح موجود کمک کند. از اینرو، اگر چه حضور وزرای نفت، دفاع و بهداشت در هیئت همراه با رئیس‌جمهور مثبت است، لکن عدم حضور وزرای اقتصادی و صنعتی ایران در این هیئت نشان از ضعف آن دارد.

کارشناس آمریکای لاتین خاطر نشان کرد: باید دید که چه قراردادهایی از دل این سفر در می‌آید و مثلاً آیا بعد از این سفر کشتی‌های حامل سوخت از ایران راهی سواحل کوبا می‌شود، یا اینکه ظرف ۶ ماه یا یکسال آینده شاخص‌های مربوط به همکاری‌های اقتصادی ایران با کشورهای مورد بازدید آقای رئیسی تا چه حد رشد می‌کند. ارجاع به آن آمارها معیار مطمئن‌تری را برای قضاوت در مورد نتایج سفر اخیر رئیس‌جمهور به‌دست می‌دهد.

پس از توافق اخیر بین ایران و عربستان برای از سرگیری روابط دیپلماتیک، وزیر خارجه ونزوئلا در ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ در بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد توافق حاصل شده بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی راهی برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای باشد. در این بیانیه آمده بود: مردم و دولت بولیواری امیدوارند توافق حاصل شده بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی راهی برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای و گامی فراتر در ایجاد جهانی چندمرکزی و چند قطبی باشد.

۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ هم حسین امیرعبداللهیان و «ایوان خیل پینتو» وزیر خارجه ونزوئلا در خصوص آخرین روند تحولات روابط روبه رشد دوجانبه و موضوعات مورد علاقه تلفنی گفت‌وگو کردند. در این گفت‌وگو طرفین ابراز امیدواری کردند با تلاش هماهنگ دو کشور نسبت به  گسترش و تقویت همکاری‌ها و افزایش تماس‌ها گام‌های جدی و سازنده‌ای بردارند.

در همین ارتباط «مریم حق روستا» کارشناس مسائل آمریکای لاتین در گفت‌وگو با نورنیوز عنوان کرد: در صورتی که بتوانیم در ونزوئلا حضور موفقی داشته باشیم این کشور می‌تواند نقطه ارتباطی ایران با دیگر کشورهای آمریکای لاتین باشد. موقعیت استراتژیک این کشور در شمال آمریکای لاتین و دسترسی آسان به کارائیب و اقیانوس اطلس اهمیت قابل توجهی به آن می‌بخشد. ونزوئلا به لحاظ جغرافیایی بیش از حد به آمریکا نزدیک است و سال‌ها حیاط خلوت این ابرقدرت محسوب می‌شد. منابع نفتی بزرگی که ونزوئلا دارا است، موقعیتی استراتژیک به این کشور بخشیده و با توجه به سیاست ضد امپریالیستی ونزوئلا، یکی از دلایلی است که ایالات متحده را نگران کرده و سعی در براندازی دولت بولیواری دارد و از مداخلات همیشگی دست برنمی‌دارد.

در این میان، نیکلاس مادورو ۱۵ خرداد سالجاری به عربستان سعودی سفر کرد. خبرگزاری رویترز در این باره نوشت که رئیس جمهوری ونزوئلا یکی دیگر از دشمنان ایالات متحده است که از عربستان سعودی بازدید می‌کند، زیرا عربستان در حال بازسازی روابطش بدون رضایت و تأیید آمریکا متحد دیرینه‌ خود است.

چاپ در شماره ی۱۷۷۹روزنامه ی یادگار امروز مورخ۱۴۰۲/۰۳/۲۲

دیدگاه ها

1 دیدگاه در “پیدا و پنهان سفر رییسی به حیات خلوت آمریکا”

  • Rachael ۵ تیر, ۱۴۰۲ at ۷:۳۰ ب٫ظ پاسخ

    Good post but I was wondering if you could write
    a litte more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further.
    Thank you!

    Here is my page :: how to buy 1000 followers on instagram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منشور اخلاقی

تبلیغات

پیشخوان

روزنامه امروز خراسان جنوبی

خوش آمدید

ورود

ثبت نام

بازیابی رمز عبور