ترس تهرانی‌ها از گرانی خانه نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده است؛

سرایت تورم اجاره‌بها به حومه پایتخت

(مریم بهنام راد/ گروه اقتصادی یادگار امروز)

در حال حاضر مشکل مسکن و اجاره‌ آن برای تهرانی‌ها به مشکل اول زندگی تبدیل شده است. از آن جایی که بیش از ۵۰ درصد ساکنین این شهر مستاجر هستند، می‌توان اعلام کرد که نیمی از ساکنین تهران، درگیر این بحران بزرگ هستند. حالا که وارد سال ۱۴۰۲ شده‌ایم، نگرانی از بابت آغاز فصل جابجایی افزایش پیدا کرده و مستاجران سردرگم به دنبال راهی برای پیدا کردن خانه‌ای با قیمت مناسب و به اندازه درآمدشان هستند.

در سال‌های اخیر هر بحرانی که کارشناسان برای بازار مسکن پیش‌بینی می‌کردند، حالا به درستی در جامعه به واقعیت رسیده است. هشدار دیروز آنان در خصوص روند افزایش اجاره بها امروز به ویژه در تهران به گونه‌ای قابل مشاهده است که ترس پایتخت نشینان از گرانی خانه نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده است.

موضوع وضعیت نگران کننده اجاره بهای مسکن مختص شهر تهران نیست. بسیاری از مستاجرین تهرانی به دلیل افزایش شدید اجاره ناچار شدند به شهر‌های اطراف روی بیاورند و همین مسئله، قیمت اجاره‌ شهر‌های اطراف تهران را نیز افزایش داد، چراکه طی دو سال گذشته با افزایش غیر باور قیمت اجاره خانه، مستاجران در تهران توان ماندن در این شهر را نداشته و برای اسکان به سایر شهرستان‌های اطراف تهران روی آورند و امروز همین شهر‌های اطراف نیز به دلیل بحران اجاره مسکن دیگر جای مناسب برای اجاره‌نشینان تهرانی نیست.

 

اجاره مسکن در سایر شهر‌های پایتخت چقدر گران شده؟

پیش از این، افرادی که قدرت مالی کافی برای پرداخت اجاره مسکن در تهران را نداشتند به کرج کوچ می‌کردند، اما حالا یک واحد ۸۵ متری در مهرشهر در غرب شهر کرج با مبلع ۲۷۰ میلیون تومان رهن و ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اجاره عرضه شده است. حتی شهر پیشوا ورامین نیز برای اجاره‌ یک واحد ۸۰ متری باید ۱۰۰ میلیون رهن و ماهیانه ۶ تا ۷ میلیون و ۴۰۰ میلیون تومان اجاره پرداخت شود.

با توجه به اینکه کف دستمزد کارگران و کارمندان، مبلغ ۸ میلیون و ۸۲ هزار تومان تعیین شده، تعیین چنین مبالغی به عنوان اجاره برای حاشیه‌ تهران، بسیار بالاست. دیگر کمتر خانه‌ای در اطراف تهران می‌توانید پیدا کنید که خوش قیمت باشد و بتوان با دستمزد‌های کنونی، آن را به راحتی اجاره کرد.

هادی سرخوش کارشناس و فعال بازار مسکن در این خصوص اظهار کرد: تفکر افزایش اجاره مسکن همزمان با رشد تورم در سایر بازار‌های موازی طی چند سال اخیر در بین صاحب خانه‌ها همزمان با بلاتکلیفی در اقتصاد کشور ایجاد شده است و ریشه اصلی این استدلال به تشکیل فضای سرمایه گذاری در بازار‌های غیرمولد در بین آحاد مردم بازمی‌گردد.

سرخوش ادامه داد: سبقت تورم از درآمد دلیلی بر نوسان‌سازی قیمت اجاره در بازار ملک شده است به طوری که صاحب خانه برای جلوگیری از نابودی سرمایه خود ناگزیر به افزایش اجاره روی می‌آورد تا بتواند در میدان تورم در برابر سایر هزینه‌های جاری کم نیاورد و جبران این اقدام را از جیب مستاجر می‌پردازد.

این فعال بازار مسکن تصریح کرد: البته این زنجیره فقط با مستاجران به پایان نمی‌رسد بلکه هر یک از این مستاجران که صاحب شغلی هستند برای جبران پرداختی‌های تحمیلی باید به بخش دیگری از این اجتماع مردم فشار اقتصادی وارد کنند. در واقع اصلی‌ترین مقصران چنین وضعیتی، سیاست گذاران و تصمیم گیران اقتصادی هستند.

سرخوش گفت: مهاجرت مستاجران تهرانی به سایر شهر‌های همجوار به همین جا ختم نمی‌شود چراکه در سال جاری شاهد افزایش قیمت اجاره در شهر‌های اطراف تهران نیز هستیم و این تورم برای بسیاری از مستاجران قابل تحمل نبوده و از قدرت مالی آن‌ها خارج است.این کارشناس بازار مسکن تأکید کرد: افزایش ۴۰ درصدی قیمت اجاره ملک در شهر‌های اطراف تهران نشان می‌دهد که صاحب‌خانه‌ها در برابر تورم اقتصادی کوتاه نیامده و با توجه به ضعف نظارتی دولت برای حفظ سرمایه خود به مستاجران فشار می‌آورند.

 

(چاپ در شماره‌‌ی ۱۲۴۴ روزنامه‌ی یادگار امروز

مورخ ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲)

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منشور اخلاقی

تبلیغات

پیشخوان

روزنامه امروز خراسان جنوبی

خوش آمدید

ورود

ثبت نام

بازیابی رمز عبور