هر سال سیل، تخریب و بازسازی

(فریبرز ناطقی الهی)

چرا کسی به مسئولان مدیریت سوانح در کشور کاری ندارد؟ مگر می‌شود سالیان متمادی در یک فصل، در مناطق مشخص هر ساله در کشور سیل بیاید و تمامی جاده‌ها، شهرها و روستاها، پل‌ها و بندهای تازه بازسازی شده سیل سال قبل را خراب کند و مجددا وام‌های بلاعوض و با عوض و … به همان مناطق تخصیص یابد؟

مدیریت سیل امری است که از ابتدا تا انتهای آن کاملا روشن است. فصول بارندگی مشخص است، پهنه‌های سیل کاملا مشخص است، مسیر غالب سیل و سازه‌های موجود کاملا مشخص است، دبی و حجم سیل با توجه به نقشه‌های هواشناسی کاملا قابل محاسبه است، امکانات لازم برای آمادگی و رویارویی با پدیده کاملا قابل ارزیابی است و … خلاصه فرایند مدیریت سیلاب‌ها از ابتدا تا انتها قابل ارزیابی و محاسبه از ماه‌ها قبل می‌باشد.

حال ما هر ساله در این فصل در استان‌های شناخته شده ناگهان غافلگیر می‌شویم؟ و شب قبل از سیل تصمیم می‌گیریم روستایی یا شهری را تخلیه کنیم؟ بعد از تحمل مقدار قابل توجهی خسارت مالی و مرگ و میر از دولت کمک مالی برای مناطق خسارت دیده در قالب وام‌های گوناگون می‌کنیم، پل‌های خسارت دیده را دوباره ترمیم و بازسازی می‌کنیم برای چندمین‌بار و منتظر سال بعد می‌مانیم. اگر جاده‌ای، یا بندی یا پلی یا سازه‌ای یا … برای چندمین بار در طول سالیان در اثر سیل خراب و منهدم می‌شود آیا با زبان بی‌زبانی به عزیزان مسئول استانی و شهری و روستایی نمی‌گوید که وجود من در اینجا نادرست است؟ یا این‌که نمی‌گوید بالا دست من اوضاع باید مدیریت شود؟ یا می‌گوید و درک هم می‌شود لاکن بودجه‌های بازسازی جذابتر جلوه می‌کنند. حیرانم تا کی باید بودجههای اساسی و عمومی کشور هر ساله صرف بی‌مسئولیتی عده‌ای در مناطق خاص شود.

 

(چاپ در شماره‌‌ی ۱۲۳۶ روزنامه‌ی یادگار امروز

مورخ ۲۸ فروردین ۱۴۰۲)

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منشور اخلاقی

تبلیغات

پیشخوان

روزنامه امروز خراسان جنوبی

خوش آمدید

ورود

ثبت نام

بازیابی رمز عبور